Kalkonspett med svamp, zucchini och paprika som marineras i en chili- och bönsås. Supergott.
Kinesisk chili- och bönsås finns på den asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken eller i asiatiska butiker.
Instruktioner
- Skär zucchinin i 16 tjocka skivor. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i 16 bitar. Skär kalkonfilén i lagom stora munsbitar, som är ungefär lika stora, och lägg dem i en skål som inte är av metall.
- Tillsätt chili- och bönsåsen och blanda väl så att köttet täcks av sås. Täck över med plastfolie och kyl minst tre timmar. Vänd köttet då och då.
- Ta ut kalkonköttet ur kylen 30 minuter innan det ska tillagas. Blötlägg 8 träspett cirka 30 minuter så att de inte fattar eld under tillagningstiden.
- Varva tre kalkonbitar med två bitar zucchini, två bitar paprika och två svampar på varje grillspett till åtta färdiga grillspett.
- Hetta upp grillen eller ugnens grill och pensla spetten med resten av marinaden. Grilla 8-10 minuter, vänd då och då, tills kalkonköttet är gyllene och genomstekt. Lägg spetten på ett fat och strö över koriander före servering.
Publicerat den
26 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar