Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall basilikasås till grillat

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna sås blev jag bjuden på av ett par vänner, fantastiskt gott till kött, speciellt till grillat! Går snabbt att röra ihop, och kan med fördel göras dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa basilikan med oljan. Pressa vitlöken och rör den och honungen. Rör försiktigt ned majonnäs, crème fraiche och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt stå kallt en stund innan servering. Kan även användas som dippa, ersätt då créme fraiche med gräddfil så den blir tjockare.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bofink35 10 maj 2009

    Verkligen fantasktisk god grill sås. Har även haft den till pastasallad. Kommer att finnas med i min meny till grillat framöver.

  • pia61 15 augusti 2010

    Jättegod!!!

  • mrex3m 10 juni 2011

    Funkar ypperligt som även som dippsås

  • christincarlsson 17 augusti 2011

    Jätte god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.