Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall Klimp á la Kajsa Varg

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Gott till köttsoppa, saftsoppa m m

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs smör och mjöl. Späd ut med mjölken. Låt det sjuda tills det tjocknar lite. tillsätt bittermandeldroppar blandat med socker och låt sjuda en liten stund till. Tillsätt uppvispat ägg under omrörning. Låt sjuda tills det tjocknar.
  2. Häll upp i en vattensköljd form och ställ i kylen för att stelna. Garnera med persilja. Om klimpen skall vara till saftsoppa tillsätt mer socker och garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.