- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna så god att man nästa dör
Fyllningen är dessutom supergod till annat tex som fyllning i smörgåstårta, på snittar, i tunnbrödsrullar ja, you name it
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till pajdegen och låt degen vila i kylen i 30 min.
Finhacka löken, äpplet och häll i en bunke.
Häll på creme fraiche, chilisås pressa i vitlök och i med kryddorna.
Rör ihop till en röra.
Vänd sedan i hackad kyckling
- Kavla ut pajdegen och lägg den i en pajform.
Grädda i ugnen på 200 grader i 10 min eller tills den blivit gyllenbrun.
Ta ut och låt svalna.
- Häll i fyllningen strax innan pajen ska serveras för att behålla krispigheten i pajskalet.
Går med fördel att förbereda dagen innan.
Garnera med paprika
- Servera gärna en kall sallad till pajen
Publicerat den
20 januari 2016
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna pajen var otroligt god! Den blev mycket uppskattad och kommer att göras många gånger till och alldeles säkert som utflyktmat. Perfekt att göra och bara ta med!
Kul att ni också gillar den. Jag gjorde fyllningen och hade i smörgåstårta till dotterns student och den tårtan försvann som en snögubbe i sommarsol :-D
Kan man göra denna dagen innan?