Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna så god att man nästa dör Fyllningen är dessutom supergod till annat tex som fyllning i smörgåstårta, på snittar, i tunnbrödsrullar ja, you name it

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och låt degen vila i kylen i 30 min. Finhacka löken, äpplet och häll i en bunke. Häll på creme fraiche, chilisås pressa i vitlök och i med kryddorna. Rör ihop till en röra. Vänd sedan i hackad kyckling
  2. Kavla ut pajdegen och lägg den i en pajform. Grädda i ugnen på 200 grader i 10 min eller tills den blivit gyllenbrun. Ta ut och låt svalna.
  3. Häll i fyllningen strax innan pajen ska serveras för att behålla krispigheten i pajskalet. Går med fördel att förbereda dagen innan. Garnera med paprika
  4. Servera gärna en kall sallad till pajen

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Matigronby 26 juli 2016

    Denna pajen var otroligt god! Den blev mycket uppskattad och kommer att göras många gånger till och alldeles säkert som utflyktmat. Perfekt att göra och bara ta med!

  • Tingeling13 28 juli 2016

    Kul att ni också gillar den. Jag gjorde fyllningen och hade i smörgåstårta till dotterns student och den tårtan försvann som en snögubbe i sommarsol :-D

  • A-m 5 april 2023

    Kan man göra denna dagen innan?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.