Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall lax- och räkpaj Kall lax- och räkpaj
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Försvinnande god... Gör den gärna nån dag innan, så den får gosa till sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det i matberedaren. Blanda. Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt.
  2. Blanda allt till fyllningen och bred ut den i pajskalet. Låt stå kallt ett par timmar.
  3. Dekorera med löjrom, citronskivor och dill.
  4. Passar som kvällsvickning och som förrätt.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • sandra85a 10 mars 2008

    Supergod paj. Jag bjöd mina vänner på denna paj, och alla tyckte den var jätte god. Jag la även i dill och stenbitsrom i fyllningen, mmm gott!

  • elmas 2 april 2008

    Jättegod paj, lätt att göra och smakar mums. Rekommenderas.

  • vector93 5 april 2008

    Kanon god super super super

  • thegeres 29 juni 2008

    Kanon. Det kan inte bli lättare och godare än detta!

  • zizzi08 1 september 2008

    Detta blev en favorit kommer att göras många gånger passar året om tog slut alldeles för fort

  • Helvina 6 december 2008

    Underbart god! Jag gjorde den före, som du föreslog, och den gosade till sig riktigt ordentligt - en hit!

  • maadalen 17 maj 2009

    Den var jättegod men för min del räckte det inte med 1 dl crème fraiche till en hel pajform (har en helt vanlig pajform) själv tog jag 4 dl crème fraiche och det blev absolut inte för mycket! Med tanke på att jag ökade crème fraichen så mycket så la jag även i ett paket med hackade crab sticks i röran. Så smaksatte jag den med italiensk salladskrydda också och det blev väldigt gott!

  • anna-carin 14 september 2009

    Jättegott, alla som åt ville ha receptet, jag tog också mer creme fraich

  • tossan82 26 mars 2010

    Den här pajen är så fantastisk god! Jag har gjort den många gånger sen jag lyckades lägga vantarna på receptet för några år sedan. Har fått så mycket komplimanger, t.o.m. från folk som vanligtvis inte äter lax/räkor osv. GÖTT!

  • Forsen 5 april 2010

    Mycket gott! Detta var mitt bidrag till vår påskbuffé och jag fick bara goda omdömen av släkten. Även jag ökade på mängden cremé fraiche till en burk, blandande både rökt och gravad lax i pajen och det blev gott. Toppbetyg från mej, denna kommer jag göra igen!

  • bubba80 6 april 2010

    Denna paj blev en solklar 5 poängare på påskbordet. Kommer helt klart göra fler ggr. Ökade oxå mängden creme fraiche till 1 hel burk. Eftersom jag bara gjorde en paj tog den slut först av allt på bordet. Så jag antar det även är ett gott betyg från mina gäster. Rekommenderar starkt =)

  • kickan51 24 maj 2010

    Tack för receptet! Jag hade tidigare ett recept som lyckats komma bort, en fullpoängare. Ann-Britt

  • mxan 1 augusti 2010

    Tack för ett kanonrecept!! Hade det funnits högre poäng än 5 så hade du fått det...

  • magnusjohan 27 januari 2011

    Helt kanon jag vart heltokig i denna rätt har gjort den varje helg nu i en månad helt suverän tack

  • monicadanell 10 april 2011

    Super god den kunde man inte sluta äta 5 solklara poäng monica

  • lovechili 26 juni 2011

    Jättegod, gjorde till midsommar och den blev mycket uppskattad! Tack för ett gott recept!

  • Irene_Roos 30 juni 2011

    Tack för detta fina recept, Är bjuden på Tapas-fest imorgon och har gjort denna goa paj, Det kommer säkert blir succé. Tack!

  • Cello79 23 augusti 2011

    Så god paj!

  • Gurgelfranz 29 oktober 2011

    Jättegod paj, vilket var väntat med dessa ingredienser!

  • momma45 25 april 2013

    Den här pajen var bara så god. Jag gjorde den till en väninna och mig och det blev bra en liten tårtbit kvar. Det finns bara ett fel i receptet den räcker inte till 6-8 personer så mitt tips är att göra fler pajer.

  • Ann1Ksen 20 mars 2016

    Är mängden räkor angiven färdigskalade eller med skal?

  • Karamelli 20 mars 2016

    Ann1Ksen, det är färdigskalade räkor som menas..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.