Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall matpaj med räkor och avokado

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Supergod för avokadoälskaren. Passar perfekt på sommarens pic-nic eller varför inte på buffèbordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman matfett, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Lägg en folieremsa runt kanten. Låt pajskalet vila svalt en stund.
  2. Grädda pajen i 225 grader, ca 10 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 5 minuter. Låt pajskalet svalna.
  3. Skala och kärna ur avokadorna. Lägg dem i en matberedare. Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ut chilin. Lägg klyftad lök, vitlök, chili, salt, peppar och citronsaft i matberedaren och gör en slät smet. Blanda i lätt créme fraiche. Häll avokadosmeten i pajskalet.
  4. Skala räkorna och lägg dem över avokadosmeten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pernillapihlstrom 28 oktober 2009

    Den här lät lite spännande tycker jag, man bara gräddar pajskalet, och restan skall vara kallt. Kanske praktiskt, så slipper de värma så många pajer på lördag?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.