Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall nudelsallad med het biff

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett spännande recept där kallt möter varmt i en härlig smakkombination. Självklart kan man lägga i lite andra godsaker i nudelsalladen om man känner för det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär biffen i fingertjocka skivor tvärs över fibrerna. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, lägg biffarna i dubbla plastpåsar, häll över all marinad och se till att den täcker allt kött. Knyt ihop och marinera köttet en timme i rumstemperatur.
  2. Finstrimla moroten med kniv. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, i med nudlarna och låt dem bli mjuka (tar ca 4 minuter). Slå av nudlarna i ett durkslag och skölj genast med kallt vatten tills de svalnar. Låt torka lite innan nudlarna blandas i en bunke tillsammans med morot, vinäger, fisksås och olja. På med plast och ställ in i kylen.
  3. Skiva chilin tunt och blanda med de andra ingredienserna till dressingen i en kastrull. Låt den koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Dra bort från plattan och låt dressingen svalna.
  4. När köttet marinerat klart är det dags att göra färdigt salladen. Krossa nötterna grovt, hacka koriandern och blanda ned tillsammans med nudlarna. Häll över dressingen och se till att den tränger in ordentligt. Fördela nudelsalladen i botten på fyra tallrikar.
  5. Stek köttet i en het stekpanna ca 2 minuter per sida så att biffarna fortfarande är rosa i mitten. Låt dem vila på en skärbräda några minuter, skär sen i sneda strimlor och lägg dessa i en bunke. Häll över hälften av marinaden som blev kvar i plastpåsen och blanda runt. Placera biffstrimlorna på nudlarna, häll över såsen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.