Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall pepparstekt skinkstek med tomatsallad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sommarmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek skinksteken i smöret. Salta. Blanda pepparsorterna på en tallrik och rulla skinksteken i blandningen.
  2. Lägg steken i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 45 minuter. För bästa resultat stick in en köttermometer.
  3. När termometern visar 62-65 grader är köttet ljust rosavitt och gott och saftigt. När köttet är 70 grader är det genomstekt.
  4. Låt köttet kallna, skär i tunna skivor.
  5. Tomatsallad Lägg tomater och basilika i en skål. Blanda en dressing på scharlottenlök, vårlök, olja, balsamvinäger, salt och peppar. Slå dressingen över tomaterna och blanda runt. Lägg upp på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med några extra blad basilika.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annafbg 30 april 2009

    Jättegott och smidigt att man kan förbereda köttet dagen innan! Bra sting i köttet, kanon för de vuxna som åt, barnen tyckte att det var lite för starkt.

  • Lena 6 augusti 2011

    Detta kommer vi gjöra flera gånger, kanon gott med bra drag i. Tack för ett bra recept. Denna rätt får av våran familj en femma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.