Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God till kebab, grillat, räksallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär vitlöksklyftan och mosa den med knivens egg tillsammans med olivoljan, så att den blir puréartad. (På så sätt så exiterar inte vitlöks smaken så stark utan den smakar naturligt). Blanda detta i creme fraiche. Tillsätt socker / honung i blandningen för att känna sälta samt sötman.
  2. Tillsätt peppar, chilin, tandooripuré och tomat purén och blanda väl. Kyl den så den blir kall och tillsätt endera grädde eller mjölk efter behag.
  3. Smaka av och tillsätt mer vitlök eller chili.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.