1. Häll smör, sirap och choklad i en
ugnsfast skål. Placera skålen över
en kastrull med sjudande vatten och
smält sakta under omrörning.
2. Ta bort skålen från kastrullen och
tillsätt hela nötter, torkade körsbär
(eller tranbär) och russin.
3. Bryt kexen i centimeterstora
småbitar och lägg ner dem i skålen.
Blanda försiktigt med träslev.
4. Häll över smeten i en långpanna ca
30 x 20 cm, klädd med smörpapper,
och jämna till. Ställ in i kylen cirka 2
timmar eller tills smeten stelnat.
5. Skär i 24 bitar. Serveras kalla.
Förvaras i kylskåp i lufttät burk upp
till en vecka.
VARIATIONER:
Vuxengodis: Låt russinen ligga och
dra i 2 msk konjak i 1–2 timmar.
För barnen: Byt ut de torkade
körsbären mot mini-marshmallows.