Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalla chokladkakor

 
Skriv ut

Kalla chokladkakor

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Häll smör, sirap och choklad i en ugnsfast skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält sakta under omrörning. 2. Ta bort skålen från kastrullen och tillsätt hela nötter, torkade körsbär (eller tranbär) och russin. 3. Bryt kexen i centimeterstora småbitar och lägg ner dem i skålen. Blanda försiktigt med träslev. 4. Häll över smeten i en långpanna ca 30 x 20 cm, klädd med smörpapper, och jämna till. Ställ in i kylen cirka 2 timmar eller tills smeten stelnat. 5. Skär i 24 bitar. Serveras kalla. Förvaras i kylskåp i lufttät burk upp till en vecka.
  2. VARIATIONER: Vuxengodis: Låt russinen ligga och dra i 2 msk konjak i 1–2 timmar. För barnen: Byt ut de torkade körsbären mot mini-marshmallows.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.