Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalla hallonmuffins

 
Skriv ut

Servera gärna dessa chokladformar fyllda med hallonlikör och färska hallon vid middagsbjudningar. Gästerna blir garanterat imponerade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 12 muffins
  2. Lägg choklad , smör och sirap i en skål över vattenbad och låt chokladen smälta helt innan du rör om. Lägg cornflakesen i en plastpåse och krossa dem grovt. Häll ner krosset i chokladblandningen och rör om tills allt är stelnat.
  3. Fördela blandningen i 12 muffinsformar med non stick-beläggning och pressa upp den mot kanterna med en tesked.. Låt stå i kylskåp tills de stelnat.
  4. Blanda grädde och florsocker i en skål och vispa luftigt. Vänd ner likören och se till att den är jämnt fördelad i grädden. Ta ut muffinsformarna ur kylen och lyft försiktigt ut de små chokladkorgarna. Fördela hallonen jämnt mellan korgarna, lägg några matskedar grädde över och garnera med ett hallon. Låt stå i kylen fram till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.