En mycket ovanlig rätt. Få gäster kan gissa vad dessa kanapéer är gjorda av, innan de försett sig med många bitar.
Instruktioner
- Skär av gurkändarna och skåra sedan sidorna med hjälp av en gaffel. Skär 28 snygga ytterst tunna skivor från gurkan. Ställ resten av gurkan åt sidan.
- Täck ett fat med hushållspapper och strö rikligt med salt ovanpå. Placera sedan försiktigt gurkskivorna i ett lager på pappret. Strö över salt och täck med nytt lager hushållspapper. Lägg på en tallrik som tygnd. Låt det stå ca 2 timmar i rumstemeratur. Skölj sedan gurkskivorna och klappa dem försiktigt med hushållspapper.
- Lägg ostron (musslor), limejuice, majonäs, senap, pepparsås och resten av den sparade gurkan i en matberedare med kniv eller i en mixer. Kör tills blandningen är väl hackad, men inte som puré. Smaka av och justera kryddningen.
- Ta ut 28 små rundlar av det vita brödet med hjälp av ett kakmått.Om du saknar kakmått eller har kort om tid kan du skära varje skiva i fyra bitar i stället.
- Bred ut ett tunt lager majonäs på varje brödbit och lägg sedan på ett lager av den mixade blandningen.
- Gurkskivorna:
Skär varje gurkskiva nästan i halvor, så att de hänger ihop i en liten bit.
Rulla varje gurkhalva runt ditt pekfinger. Den ena halvan medsols,den andramotsols.Placera en sådan dubbelsnurrad gurkskiva på varje kanapé och strö över cayennepeppar.
Publicerat den
9 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar