Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalla, heta gurkkanapéer

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

En mycket ovanlig rätt. Få gäster kan gissa vad dessa kanapéer är gjorda av, innan de försett sig med många bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av gurkändarna och skåra sedan sidorna med hjälp av en gaffel. Skär 28 snygga ytterst tunna skivor från gurkan. Ställ resten av gurkan åt sidan.
  2. Täck ett fat med hushållspapper och strö rikligt med salt ovanpå. Placera sedan försiktigt gurkskivorna i ett lager på pappret. Strö över salt och täck med nytt lager hushållspapper. Lägg på en tallrik som tygnd. Låt det stå ca 2 timmar i rumstemeratur. Skölj sedan gurkskivorna och klappa dem försiktigt med hushållspapper.
  3. Lägg ostron (musslor), limejuice, majonäs, senap, pepparsås och resten av den sparade gurkan i en matberedare med kniv eller i en mixer. Kör tills blandningen är väl hackad, men inte som puré. Smaka av och justera kryddningen.
  4. Ta ut 28 små rundlar av det vita brödet med hjälp av ett kakmått.Om du saknar kakmått eller har kort om tid kan du skära varje skiva i fyra bitar i stället.
  5. Bred ut ett tunt lager majonäs på varje brödbit och lägg sedan på ett lager av den mixade blandningen.
  6. Gurkskivorna: Skär varje gurkskiva nästan i halvor, så att de hänger ihop i en liten bit. Rulla varje gurkhalva runt ditt pekfinger. Den ena halvan medsols,den andramotsols.Placera en sådan dubbelsnurrad gurkskiva på varje kanapé och strö över cayennepeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.