Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalles kaffekaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Barn brukar älska denna kaka och de är säkert gärna med och bakar den tillsammans med dig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degvätskan till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i degvätskan och rör tills den har löst sig.
  2. Rör ner ägg, socker, salt och det mesta av mjölet i degvätskan. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen blank och smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet i degen.
  5. Kavla ut degen till en fyrkantig platta, ca 30x30 cm. Bred på matfett och strö över socker, kanel och russin. Rulla ihop degen till en rulle. Dela degrullen i 15 bitar.
  6. Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter. Ställ bitarna med snittytan uppåt i formen. Låt kakan jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla kakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, 15-20 minuter. Låt kakan kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.