Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljäst dinkelbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett enkelt och gott bröd. Det kräver bara lite tid eftersom det ska kalljäsa i kylskåpet över natten.

Ingredienser

Instruktioner

Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt och honung. Arbeta in mjölet, men spara lite till utbakningen. Degen ska arbetas för hand med kraftiga tag med en träslev. Den ska bli seg och trådig. När du arbetat en stund, häll över degen på bakbordet och fortsätt att knåda några minuter. Smörj en bunke med oljan invändigt och lägg ner den färdigknådade degen. Tänk på att bunken ska vara stor, degen ska kunna jäsa till dubbel storlek. Täck över med plastfolie och ställ bunken i kylskåpet över natten. Följande morgon tar du fram degen och formar till ett avlångt bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen 20 min. Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar ytterligare ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.