Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa frallor

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkla frallor som bakas ihop kvällen innan för långsam jäsning i kylskåp. Ger nygräddade morgonfrallor på bara 20 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, olja och jäst och rör ut tills jästen är upplöst i vätskan. Tillsätt salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg. Dela degen i 12 delar och rulla ihop till fina bollar. Jäs brödet i rumstemperatur i 15 minuter. Ställ sedan in brödet i kylen över natt, 8-12 timmar.
  2. Ta ut brödet, låt vila 10 minuter Pensla brödet med äggvita och strö på solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen 180 grader i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.