Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa fröbullar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Nyttigt bröd med dinkelmjöl, kesella och frön. Att baka kalljäst bröd är perfekt om man vill unna sig nybakat till frukost eller överraska middagsgästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jäst i mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta in kärnor och sesamfrö mot slutet.
  2. Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i smorda, portionsstora formar eller på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i kylen i 10 timmar.
  3. Ta ut bröden och låt dem stå i rumstemperatur under tiden ugnen värms. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med vispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.