Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa kärlekssemlor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

De här semlorna är extra kärleksfulla med långjästa saftiga kardemummabullar och ljuvligt fluffig gräddfyllning. Lika perfekt på Alla hjärtans dag som på Fettisdagen. Använd så lite mjöl som möjligt vid utbakningen för att behålla saftigheten! Mjölkfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av havredrycken och den grovstötta kardemumman. Rör tills jästen lösts upp. Häll i resten av havredrycken. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke och blanda ner degvätskan. Klicka i smöret. Arbeta till en blank och smidig deg., ca 10 minuter för hand eller ca 5 minuter i maskin. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 1½ timme.
  2. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela degen i 24 bitar. Forma bollar med mjölade händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda gyllene mitt i ugnen, 10-15 minuter. Låt svalna på ett galler.
  5. Vispa grädden fluffig. skär av lock på bullarna. Hyvla skivor av mandelmassan med en osthyvel. Lägg skivorna på semmelbullarna. Klicka på grädde och lägg på locken. Skär ut en hjärtform av papper och lägg på locken. Pudra över florsocker så att det blir ett fint hjärtmönster.
  6. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.