Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa mandelbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Det är något speciellt med kalljästa bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Lägg vetemjöl, socker, smör och smulad jäst i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Kör det till en smulig massa. Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg.
  3. Fyllning: Kör mandelmassa och mandel i mixer till smulor.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Strö fyllningen över degen. Vik in långsidorna mot mitten, platta till och kavla lätt.
  5. Skär degen i två centimeter breda remsor. Skär ett snitt i varje remsa nästan ända upp i fästet. Snurra remsorna åt var sitt håll och forma samman dem till en knut. Fäst ändarna undertill. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur helst i kylskåp över natten.
  6. Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. Grädda dem mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler. Rör ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen.
  7. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.