Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa rågbullar

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Ska stå över natten i kylskåpet, så lite extra plats i kylen behövs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250º.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite kallt vatten. Tillsätt resten av vattnet, smör, sirap, brödkrydda och rågmjöl. Blanda väl och tillsätt det mesta av rågsikten. Arbeta degen 4-5 min och tag upp på mjölat bord.
  3. Dela degen i två bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm. Skär varje längd i 10-12 bitar och forma till bullar. Lägg dem på bakpapersklädda plåtar och strö över mjöl. Täck över och ställ kallt över natten.
  4. Dag 2: Ta fram plåtarna och låt bröden jäsa färdigt i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
  5. Grädda i mitten av ugnen 10-11 min. Låt bullarna svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • soccermum 6 september 2010

    Testar dessa just nu.. Återkommer imorgon med betyg :)

  • soccermum 7 september 2010

    Jättegoda! Smidigt med ingredienser man oftast redan har hemma också. Tack för receptet =)

  • Cassiopeya 21 juli 2011

    Goda och nyttiga frukostbullar som är lätta att göra :D

  • Cassiopeya 9 februari 2012

    Har gjort dessa ikväll, men hade inte riktigt rätt mjöl hemma. Tog 5 dl grovt rågmjöl, 5 dl fint rågmjöl och ca 5 dl vetemjöl. Degen blev lika smidig och fin som vanligt, hoppas de kommer smaka lika gott också :D

  • Cassiopeya 10 februari 2012

    Mm så goda! Gjorde hälften av degen till lite större frallor som jag penslade med vatten och doppade i kruskakli. Blev både fina och goda.

  • Cassiopeya 10 februari 2012

    Lägger upp en bild på brödet, tycker recepten är trevligare så. Hoppas det är ok :)

  • Anni 26 augusti 2019

    Inget salt därför smaklösa. Fel på receptet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.