Ska stå över natten i kylskåpet, så lite extra plats i kylen behövs.
Instruktioner
- Ugn 250º.
- Smula jästen i en bunke och rör ut med lite kallt vatten. Tillsätt resten av vattnet, smör, sirap, brödkrydda och rågmjöl. Blanda väl och tillsätt det mesta av rågsikten. Arbeta degen 4-5 min och tag upp på mjölat bord.
- Dela degen i två bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm. Skär varje längd i 10-12 bitar och forma till bullar. Lägg dem på bakpapersklädda plåtar och strö över mjöl. Täck över och ställ kallt över natten.
- Dag 2:
Ta fram plåtarna och låt bröden jäsa färdigt i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
- Grädda i mitten av ugnen 10-11 min. Låt bullarna svalna på galler under duk.
Publicerat den
19 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testar dessa just nu.. Återkommer imorgon med betyg :)
Jättegoda! Smidigt med ingredienser man oftast redan har hemma också. Tack för receptet =)
Goda och nyttiga frukostbullar som är lätta att göra :D
Har gjort dessa ikväll, men hade inte riktigt rätt mjöl hemma. Tog 5 dl grovt rågmjöl, 5 dl fint rågmjöl och ca 5 dl vetemjöl. Degen blev lika smidig och fin som vanligt, hoppas de kommer smaka lika gott också :D
Mm så goda! Gjorde hälften av degen till lite större frallor som jag penslade med vatten och doppade i kruskakli. Blev både fina och goda.
Lägger upp en bild på brödet, tycker recepten är trevligare så. Hoppas det är ok :)
Inget salt därför smaklösa. Fel på receptet?