Saftiga och mustiga med mycket smak, mättande utan att vara tunga. Suveränt goda!
Instruktioner
- Lös jästen i porter och vatten. Tillsätt oljan, kryddor, farinsocker och sirap. Rör under tiden. Därefter rörs morot och potatis i.
Därefter rör du först i det grova mjölet, grahamsmjölet och rågsikt. Arbeta ihop en hanterbar deg med vetemjölet. Beroende på grönsakernas storlek, och stärkelsemängden i potatisen kan jag inte säga exakt hur många dl det måste i. . Min brukar vara ganska kladdig när jag ska dela till bullbitar. Doppa snittytorna i mjöl, rulla dom och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i kylen, lämpligen över natten (eller motsvarande antal timmar), Placera plåten i mitten av ugnen, dom jäser det sista medan ugnen går upp i temp. Om du missbedömt tiden för jäsningen och dom känns lite hårda, låt plåten stå i rumstemp några minuter.
Grädda i 20-25 minuter, tills dom låter ihåliga när du knackar på dem, och dom har fått fin färg
- Ett tips: om du som jag gör degen för hand, så är det väldigt kladdigt ett tag, bra är då att använda engångshandskar.
Publicerat den
7 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur många grader?