Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa vallmorutor

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ibland är det bra att sätta degen på kvällen så att man bara kan baka ut och grädda bröden morgonen därpå.

Ingredienser

Instruktioner

På kvällen: Smula ner jästen i bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Skär degen i rutor, ca 8 st. Täck degen med plastfolie. Låt den jäsa i rumstemperatur i ca 20 min. Ställ in formen i kylskåp över natten. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram brödet och pensla det med vatten. Strö över vallmofrön. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15-18 minuter. Låt det svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.