Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa vaniljsnurror

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

De här fantastiska, kalljästa kringlorna påminner om både wienerbröd och mjuka vaniljbullar. De är spröda och fina och smakar allra bäst helt nygräddade

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt mjölk och lös upp jästen i mjölken.
  2. Rör ner socker och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Tillsätt smöret. Arbeta ihop till en deg. Stjälp upp degen på ett bakbord och knåda degen.
  3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 20x80 cm.
  4. Gör fyllningen: Blanda smör, socker och vaniljsocker. Fördela fyllningen på degremsorna.
  5. Rulla ihop var och en av remsorna. Rulla från båda långsidorna in mot mitten tills rullarna möts. Dra lite i degen och forma en kringla på en bakpappersklädd plåt. Låt kringlorna jäsa två timmar.
  6. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kringlorna med ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt vaniljsnurrorna svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • emaxen 11 augusti 2008

    Dessa bullar verkar goda och lätta att baka så de ska jag spara i kokboken och provbaka så snart jag hinner.

  • Farinelli 3 januari 2010

    Har gjort dessa ikväll och HERREGUD så goda de blev. Förstod dock inte beskrivningen av hur de skulle formas till kringlor så jag gjorde vanliga bullar av receptet och ändrade gräddningen till ca 265° och ca 7 minuter (skulle gärna se bild på kringlorna eller en tydligare beskrivning, nyfiken). Jag lär aldrig göra några andra vaniljbullar än dessa hädanefter!

  • LoveOfNature 3 februari 2010

    Jättegoda!!! :D Jag formade dock också bullarna på ett eget vis då jag inte heller förstod hur man skulle göra.

  • CiinaC 31 oktober 2010

    Underbart goda, kladdiga att göra. Lyckades inte forma dom enligt beskrivningen, gjorde dom på eget vis, kanske får till lite tjusigare bullar när jag bakat dom några gånger - för detta receptet lär nötas flitigt. Kondissmak!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.