Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa vattenfrallor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Jättebra att göra på kvällen, så får man nybakat bröd till frukost. Går att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en smidig, något kladdig deg. Gör 12 bullar och lägg dem på pappersklädd plåt. Ställ in plåten övertäckt med en handduk i kylskåpet över natten att jäsa. (Eller ca 12 timmar på dagen om man vill ha frallorna på kvällen) Ta ut plåten ur kylet och sätt på ugnen på 250°. Grädda frallorna mitt i ugnen i 10-15 min, när ugnen blivit varm. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Fijaffa 27 augusti 2009

    Surfade runt lite medan jag väntade på att fredagsfilmen skulle börja på TVn och hittade det här receptet en kvart innan filmen började. Fixade frallorna på 10 min och gick sedan upp och väckte sambon som somnat medan han nattade 4-åringen. Har glömt filmen (knappt en vecka sedan) men frallorna minns jag :-) Riktigt goda och dessutom så enkla att göra. Nybakade frallor till lördagfrukosten på altanen... Mums!

  • Irene-59 22 januari 2010

    Enkelt smidigt o väldigt gott. Tack för ett bra recept

  • lillaanna6 8 oktober 2011

    hur kan du kalla de för vattenfrallor när de är mjölk i och inte vatten??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.