Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa winerbullar (kort jästid)

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Snabbgästa för att vara kallgästa. Mycket goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela smöret i vetemjölet. Lös upp jästen i den kalla mjölken och blanda allting med en stor sked (spara lite ägg till penslingen). Låt degen jäsa i 20 minuter.
  2. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Mjöla bakbordet och kavla ut degen till en fyrkant. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär ut 24 bullar. Lägg dem i pappersformar och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  3. Pensla med resten av äggen, strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader 5 - 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Gub_en 23 maj 2008

    Frugan bakde dem.

  • azlan_lena 27 juni 2008

    ja säger bara det "suveräna" nu blir det stor Repris till 100 pers . Dom kommer bli glatt överraskade av dessa ljuvligheter ..

  • monika68 18 juli 2009

    supergoooooda.jag ringlade lite smält choklad över,blev kanon = )

  • Cassiopeya 4 mars 2014

    Undrar om mina ägg var för stora, smeten blev väldigt kladdig. Tillsatte lite mer mjöl. Goda bullar blev det iaf till slut! Tack för ett bra och snabbt recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.