Rostade färska rödbetor, spännande tillbehör till kallrökt lax med dillpotatis. Lyxig vardag!
Instruktioner
- Skala potatisen, rödbetor och lök. Skär potatisen i tärningar. Lägg dem i kokande lättsaltat vatten, koka i ca 5 minuter.
Häll av vattnet.
- Blanda iMat, buljongtärning + vatten och potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Lägg i potatis, koka upp. Rör försiktigt. Strö över dill och vänd om.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Skär rödbetor och lök i klyftor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. droppa över oljan, vänd om.
Rosta i het ugn 10-15 minuter. Strö över flingsalt och eventuellt grovriven pepparrot.
- Servera laxen med dillpotatis och rostade rödbetor.
Publicerat den
20 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar