Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kallrökt lax med dillpotatis och rostade rödbetor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rostade färska rödbetor, spännande tillbehör till kallrökt lax med dillpotatis. Lyxig vardag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen, rödbetor och lök. Skär potatisen i tärningar. Lägg dem i kokande lättsaltat vatten, koka i ca 5 minuter. Häll av vattnet.
  2. Blanda iMat, buljongtärning + vatten och potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning. Lägg i potatis, koka upp. Rör försiktigt. Strö över dill och vänd om.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Skär rödbetor och lök i klyftor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. droppa över oljan, vänd om. Rosta i het ugn 10-15 minuter. Strö över flingsalt och eventuellt grovriven pepparrot.
  4. Servera laxen med dillpotatis och rostade rödbetor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.