Recept på kalops med morötter.
Instruktioner
- Skär köttet i bitar. Skala och skär morötterna i stora bitar. Skala löken och klyfta den. Bryn grytbitar, morötter och lök i fettet i en het stekgryta. Krydda med salt och peppar.
- När köttet fått färg tillsätter du vetemjöl. Du kan också bryna lite i taget i en stekpanna och sedan lägga över i en gryta. Häll på vatten och tillsätt kryddpeppar och lagerblad. Låt koka med lock tills köttet blir mört. Det brukar ta minst 2 timmar men ibland längre. Späd med vatten (ska täcka köttet) och rör då och då.
- Garnera med hackad persilja.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En MYCKET god kalops, tack så mycket o 5 poäng får du för denna rätt.
Toppenrecept! Har gjort detta flera gånger, riktigt gott blir det. :)
Riktigt gott, Kalops som nästan är bortglömt. men hur enkelt & gott som helst =)
Hej, detta var ett mycket bra recept, blev jättegott :) en klar 5:a från mig.
Gott och enkelt!
Tack. Bra och enkelt recept.