Bäst är att köpa färskt, mört ekokött direkt från slakteriet, men det fungerar med allt kött.
Instruktioner
- Skär köttet i mindre avlånga bitar, ca 1x3 cm. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i smör, lite taget. Lägg efter hand över i en gryta. Tillsätt 4 dl vatten, fond, kryddpeppar, chili och lagerblad. Låt kalopsen koka på svag värme under lock ca 1 1½ timme. Rör om då och då.
- Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Lägg mjölet i en burk med lock och skaka runt ihop med 1 dl vatten eller laktosfri mjölk så att det blir klumpfritt. Lägg ner rotfrukter och redning när 30 min av koktiden återstår.
- Servera med kokt potatis, persilja och inlagda rödbetor.
- Vi kokar alltid potatisen ihop med dillstjälkar som fryses och sparas vid skördetiden. Salt med jod tillsätts.
Publicerat den
18 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar