Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalops, gluten- och laktosfritt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bäst är att köpa färskt, mört ekokött direkt från slakteriet, men det fungerar med allt kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre avlånga bitar, ca 1x3 cm. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i smör, lite taget. Lägg efter hand över i en gryta. Tillsätt 4 dl vatten, fond, kryddpeppar, chili och lagerblad. Låt kalopsen koka på svag värme under lock ca 1 1½ timme. Rör om då och då.
  2. Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Lägg mjölet i en burk med lock och skaka runt ihop med 1 dl vatten eller laktosfri mjölk så att det blir klumpfritt. Lägg ner rotfrukter och redning när 30 min av koktiden återstår.
  3. Servera med kokt potatis, persilja och inlagda rödbetor.
  4. Vi kokar alltid potatisen ihop med dillstjälkar som fryses och sparas vid skördetiden. Salt med jod tillsätts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.