Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalops med kålrötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En riktigt god gryträtt som jag lagat hela mitt liv. Jag lärde mig detta under min skoltid (mer än 50 år sedan) och rätten håller än. Den är populär även hos barnbarnen. Går bra att frysa..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa köttet och skär i tärningar. Ansa kålrötterna skär i tärningar. Skär löken i skivor. Bryn kålrötterna, och löken. Vänd köttet i mjölet blandat med salt och vitpeppar. Slå över kött, lök och kålrätter i en kastrull. Vispa ur stekpannan med vatten och buljong och slå över köttet.
  2. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar och låt alltsammans sjuda under lock i ca 1½ tim eller tills köttet är mört
  3. Severas med kokt eller pressad potatis och en sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.