- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Blir både billigare och godare (enl. mig).
En skinkstek till bra pris är inte svårt att hitta. Sen är det bara att skära ner den.
Eftersom den får koka så länge, så ramlar köttet isär så fort du sätter gaffeln i det.
Servera med kokt potatis, rödbetor och smörgåsgurka.
Gärna med ett stort glas kall mjölk till.
Husmanskost när den är som bäst - och supergott!!!
Instruktioner
- Putsa och skär ner skinksteken till grytbitar om ca 3x3cm.
Skala morötterna och gör skivor om ca 2 cm.
Skala löken och skär som båtar.
- Koka upp 5 dl vatten och tillsätt buljongtärningen och soja.
- Stek grytbitarna i omgångar i en gryta - bäst blir det i en riktigt gjutjärnsgryta.
Stek på dem ordentligt, salta och peppra, och lägg åt sidan!
- Lägg ner morötter och löken i grytan och stek på dem ett par minuter. Sikta över mjölet och häll tillbaka grytbitarna plus eventuell köttsaft.
Häll på buljongen.
Lägg i kryddpeppar- och vitpepparkornen + lagerbladen.
- Lägg ett lock på grytan och låt det koka under det upp emot 2 timmar på låg-mellan värme.
- Kolla lite då och då under sista timmen, om det kanske behöver spädas med lite mer vatten. Jag brukar slå på sammanlagt upp mot 2-3 dl extra vatten innan kalopsen har kokat klart.
Publicerat den
13 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för en Underbar Kalops ! En klar 5 poängare utan prut ! :-)
Helt underbart gott! :) Smakar precis som kalops ska smaka och mörare kött får man leta efter...! En solklar favorit för hela familjen!
Tak för receptet som gav den bästa kalopsen jag någonsin tillagat!
Helt fenomenalt recept! Otroligt gott!!
Perfekt recept med härlig doft och lång eftersmak=vill ha mer.
Spännande att prova, har skrivit utav receptet.
Riktigt bra!! Tack för receptet!! Perfekt smak!! Hmmmm
Första gången jag gjort kalops och jag ångrar inte att jag valde detta recept!