Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalorisnål chokladkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

150 kalorier per bit Den här chokladkakan ger mycket mindre kalorier än den färdigköpta, men har ändå den rätta kombinationen av mjukt och knaprigt, lätt och nötigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller fyrkantig bakform 20x20 cm.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kakao och farin. Tillsätt det smälta margarinet och vaniljsockret. Häll därefter över vattnet och rör om riktigt väl så att det inte blir kvar några mjölklumpar.
  4. Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter. Låt kakan svalna i formen i 15 minuter, lägg över den på ett galler och låt den svalna ytterligare.
  5. Skär den i bitar.
  6. Tips: Den här sortens kaka ska vara knaprig på ytan men mjuk och kladdig i mitten så prova med provsticka när kakan stått i ugnen ungefär i 20 minuter. Den ska ha mörk skorpa på ytan men kleta av sig lite i mitten.
  7. Variation: Tillsätt 50 g hackade valnötter tillsammans med vaniljen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.