Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalorisnål fiskgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

360 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hacka löken och skiva sellerin. Kärna ur paprikan och strimla den. Fräs alltihop i oljan i en kastrull på medelstark värme i 4-5 minuter.
  3. Häll 3 dl av mjölken i kastrullen, blanda resten av mjölken med majsstärkelsen till en redning, rör ner den i såsen och låt såsen koka upp under omrörning. Dra kastrullen från värmen och blanda i persilja och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär de 2 olika fisksorterna i 2½ cm stora bitar, lägg dem i en ugnssäker form och häll över såsen. Blanda smulat bröd och riven ost, strö det över såsen.
  5. Gratinera i ugnen tills fiskköttet är vitt och fast och ytan fått färg, ca 30 minuter.
  6. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.