Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

mycket god tycker vi med lingonsylt till

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet. Blanda färsen med tomaterna,salt, kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnssäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt ca 30 minuter. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan har fått fin färg ca 10 min. Servera med kokt potatis, inlagd gurka, lingon sylt

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • enAnnan 19 mars 2008

    God variant på Kålpudding.

  • tina62 8 september 2008

    Gjorde denna i går och den blev omtyckt även av gubbe och barn. Nu gör jag ändast VV mat och då blir det flera av dina recept gärna med poäng så jag får flyt på det hela. Tack för ett gott VV recept!

  • bjuranna 22 februari 2009

    Jag är ledsen, men jag tyckte inte om den här kålpuddingen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.