Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.
Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull
på svag värme 5-8 min.
Häll av kokvattnet. Blanda färsen med tomaterna,salt,
kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök
med färsen i en ugnssäker form, översta lagret skall vara
kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda
puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk
och färsen kokt ca 30 minuter. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader.
Låt rätten stå i ugnen tills ytan har fått
fin färg ca 10 min.
Servera med kokt potatis, inlagd gurka, lingon sylt
God variant på Kålpudding.
Gjorde denna i går och den blev omtyckt även av gubbe och barn. Nu gör jag ändast VV mat och då blir det flera av dina recept gärna med poäng så jag får flyt på det hela. Tack för ett gott VV recept!
Jag är ledsen, men jag tyckte inte om den här kålpuddingen.