En klassik kålpudding, vad finns det mer att tillägga?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet, och blanda ner sojan, rör om.
- Blanda färsen med tomaterna, salt, kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnssäker form, översta lagret skall vara kål. Häll över lite sirap. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 min.
- Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250°. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 min. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar