Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Husmanskost är alltid uppskattat. Gott ganska enkelt och billigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. smula sönder brödet och blanda det med buljongen, låt det svälla i ca 10 min. Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta färsen med kryddorna, äggen och brödsmeten. Rör tills allt är ordentligt blandat. Skär kålen i stora bitar. Förväll den i lättsaltat vatten i ca 5 min. Låt kålen rinna av väl. skär bacconet i strimlor Fräs löken i lite fett Varva kål, färs, lök och baccon i en ugnsäker form eller gryta. Börja och sluta med ett lager kål. Täck formen eller grytan med ett lock eller med aluminium folie. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme
  2. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.