- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Husmanskost är alltid uppskattat. Gott ganska enkelt och billigt.
Instruktioner
- smula sönder brödet och blanda det med buljongen, låt det svälla i ca 10 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta färsen med kryddorna, äggen och brödsmeten. Rör tills allt är ordentligt blandat.
Skär kålen i stora bitar.
Förväll den i lättsaltat vatten i ca 5 min.
Låt kålen rinna av väl.
skär bacconet i strimlor
Fräs löken i lite fett
Varva kål, färs, lök och baccon i en ugnsäker form eller gryta. Börja och sluta med ett lager kål. Täck formen eller grytan med ett lock eller med aluminium folie.
Grädda mitt i ugnen ca 1 timme
- Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Publicerat den
7 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar