Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding á la Mannerström

Kålpudding är en riktig husmansfavorit och gillas av de flesta, även stjärnkockar som Leif Mannerström sätter rätten högt upp på listan över favoriträtter. Kålpudding är en av Mannerströms paradrätter och hemlighet för att få den utsökt saftig är att behålla kålbladen hela i botten och på toppen för att hålla vätskan kvar i formen och låta alla smaker riktigt tränga in i varandra. Mannerström gör kålpudding på blandfärs, det ger ytterligare smak och saftighet till rätten. Servera kålpudding med nykokt potatis, lingon och pressgurka. Som sås till kålpuddingen kan du med fördel använda stekskyn som bildas i formen. Eller en klassisk gräddsås är syndigt gott till kålpuddingen!


Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål). Ta upp kålhuvudet med en hålslev och lossa försiktigt fina blad. Skär bort den hårda m...

6-8
5

Sätt ugnen på 175 grader. Kok matriset och låt det svalna. Skär bort den grova stocken och ta bort de yttersta bladen från kålen. Skär kålen i tunna strimlor. Riv löken. Bryn den strimlade kåle...

6
14

Hacka löken och blanda med köttfärs, matlagningsgrädde, ägg, lök, keso, fond och peppar. Tryck ner köttfärsblandningen med sked i en eller två smord(a) form(ar). Stek den strimlade vitkålen så att...

1 h 15 min
4-6

Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Bryn köttet väl runtom i en stekgryta av gjutjärn. Salta och peppra. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt...

6
4

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken och bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och stek även detta. Vi...

4
111

Skär fläskfilén i mindre bitar och lägg i marinaden över natten. Smörj en långpanna. Klyfta potatisen (ska täcka botten) Salta, Ställ in i ugn 220 grader i ca 10 min. Strö över fläskfilén och m...

1 h
6
111

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och mjukstek den i smöret. Tillsätt köttfärsen och bryn den tills den fått färg. Häll i grädde och rödvin, krydda. Låt det hela koka ihop, ca 10 minuter. T...

4
68

Fräs lök och vitlök i en tjockbottnad traktörpanna. Häll på grädden. Tillsätt kryddorna, tomaterna och buljongtärningen. Fräs upp kebabköttet ca 5 minuter. Blanda ner köttet i tomat- och buljongb...

30 min
4
62

Sätt ugnen på 200 grader. Dela broccolin i buketter. Förväll broccolin i kokande vatten ett par minuter,den ska ha tuggmotstånd,inte falla sönder. Lägg över den i en smord ugnsform. Blanda ih...

4-6
35

Mal nötterna. Vispa äggvitor och socker. Blanda ner nötter och bakpulver Häll smeten i form med löstagbar kant. Lägg bakplåtspapper i botten. I ugn på 170 grader ca 15 minuter. Kräm: Rör ut...

6
33

Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. och dill .Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Ta ut formen ur...

4
28

Till fyllningen: Vispa grädden. Blanda gräddfil, citronmajonnäs, vispad grädde, tomatketchup, bostongurka, gräslöken, svartpeppar i en skål. Öppna tonfiskburkarna och - tryck till med locket - så...

1 h 30 min
6-8
19

Låt spadet från fruktsalladen rinna av i god tid och hacka sedan frukten. Hacka 500 g av skinkan. Vispa grädden och tillsätt crème fraiche och majonnäs. Lägg undan 1/3 av denna röran till att bre...

10
17

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund. Blanda mjöl med bakpulver innan det rörs ned i smeten. Slå den i välsmor...

8-10
13

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara ganska lös, för då bl...

4-6
13

Skala och hacka löken fint. Fräs den försiktigt i smör. Skär flién i skivor bryn den i stekpannan. Tillsätt cantadou, soja, fond, tomaterna hackade i små bitar, syltlök. Späd med matlagningsgrädde...

35 min
4
10

Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det. Häll av just när det kokat upp. Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten. Skala och skölj gr...

1 h 30 min
4
10

Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen i matberedare med grova skärskivan. Bryn kålen i omgångar i stekpanna. Strila i lite sirap på kålen när du bryner den för att få bättre färg. Blanda köt...

1 h 30 min
6-8
10

Ugn: 225° Tzatzikin: Riv gurkan grovt. Lägg den i ett durkslag och strö över saltet. Låt det rinna av i ca 10 minuter. Blanda pressad vitlök, olivolja, yoghurt, citronsaft, svartpeppar i en skå...

4
9

Halvtina fiskblocket och skär det i centimetertjocka skivor. Lägg dessa i en smord ugnsfast form. Pressa citronsaft över och salta och peppra. Strö dragon över fisken. Vispa ihop mjöl och mjölk oc...

30 min
4
8

Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Hetta upp en stekpanna med släpplätt-beläggning. Häll i 1/4 del av smeten i ett jämnt tunt lager så att det blir ett runt flarn, ca 15 cm i diameter. Stek...

4
7

Ugn 225° Kör degen i matberedaren. Smörj en pajforn. Klä pajformen med degen. Nagga degen med en gaffel i botten. Ställ den kallt i kylskåpet ca 30 min. Rensa och förväll dom färska kantarelle...

2-4
6

Sätt ugnen på 180 grader. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se up...

4
6

Hacka löken och bryn den i margarin i en traktörpanna. Blanda i köttfärsen och bryn den tillsammans med löken. Riv morötterna grovt och blanda i dem tillsammans med svampen. Strö över mjölet och bu...

4-5
5

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.