Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding à la student

 
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Gjorde en jättesats med kålpudding som är lite billigare och snabbare eftersom att det är mindre mängd kött och att den är gjord i långpanna, en studentvänlig variant med andra ord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka grötriset i mjölken och låt det svalna.
  2. Hacka äpplena och blanda med köttfärsen, äggen, sojan, honungen/sockret, kryddorna och det kokta grötriset till en smet.
  3. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en långpanna med lite margarin. Pannan med bakplåtspapper.
  4. Fräs hackad lök och strimlad vitkål. Blanda med köttfärssmeten och klicka ut i formen. Lägg ett bakplåtpapper uppe på smeten och pressa ut puddingen tills den är kompakt.
  5. Grädda i ugn i ca 30 minuter. Låt den svalna lite innan servering. Servera med lingonsylt, brunsås och ev. kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.