Kålpudding är precis som kåldolmar fast i en förenklad men lika god version. Här är grunden mustiga linser och rotfrukter.
Glutenfri, äggfri och laktosfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kålen tunt, lägg i en kastrull och fräs i lite olja tills den börjar mjukna och bli glansig. Tillsätt tamari, sirap och vatten. Koka under lock i 1 timme. Smaka av med salt. Är där sky kvar i botten är den perfekt att spara och använda till såskoket.
- Fräs rotselleri, lök och svamp i lite olja tills det har mjuknat och börjar få färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt buljong, linser, tamari och kryddor.
- Koka under lock tills linserna är mjuka. Konsistensen på färsen ska nu vara som en linsfärssås. Tillsätt mer vatten och färsen är torr. Rör ner psylliumhusket lite i taget under omrörning. Smaka av färsen och efterkrydda eventuellt.
- Häll färsen i en ugnsfast form och toppa med kålen. Baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills kålen har fått fin färg.
- Servera gärna kålpuddingen med kokt potatis, brunsås, lingonsylt, ättiksgurka eller pressgurka.
Publicerat den
16 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar