Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding av savoykål

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mycket god med mycket smak! Av Mannerström.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ut stocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat i 10 minuter. Ta upp det och lossna fina blad. Skär bort den hårda mittnerven på varje blad och hacka de fint. Lägg de hela bladen åt sidan. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök med kålhacket i lite smör. Mosa potatisen och blanda med mjölk och ströbröd samt lök - och kålblandningen. Låt stå och svälla i 10 minuter. Blanda med färs, ägg, soya, fond och sirap. Salta och peppra, rör till en lös smet. Provstek en liten bit för den rätta kryddningen.
  2. Bryn kålbladen i smör. Smörj en springform med smör och varva kål med färs. Börja och avsluta med kål. Pensla med smör, peppra samt pudra över en nypa salt och farinsocker. Grädda i mitten av ugnen 40 - 45 minuter. Sätt en plåt under om det skulle läcka ut buljong ur formen. Låt puddingen sätta sig innan formen lossas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.