Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding eller nåt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En dag fick jag för mig att prova att göra kålpudding utan recept. Jag hade alltså ingen aning om hur jag skulle göra men tycker att det är spännande att inprovisera. Och resultatet? Inte så tokigt faktiskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulguren 15 minuter och låt dra några minuter. Hacka lök och vitkål och bryn i margarin, lägg åt sidan. Bryn köttfärsen och krydda den. Blanda köttfärsen och den kokta bulguren. Varva kål/löken med köttfärsen i en ungssäker form. Avsluta med ett kål/lök lager. Ringla över honungen och vispa ihop äggen med lite vatten och häll över. Grädda i 225 grader i ca en timma, lägg över aluminiumfolie om det börjar se lite bränt ut.
  2. Gott att ha i matlåda smakar faktiskt bättre dag två.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tillberga 30 oktober 2008

    Den här "puddingen" kommer jag att göra fler gånger den var så god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.