Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding från pannan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept från Ica.se. Provat och det är gott och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skölj och skär kålen i centimeterstora bitar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs kål och purjo i flytande margarin. Blanda färsen med kalvfond, salt, peppar och gärna stötta enbär. Ta upp hälften av kål och purjo på ett fat. Fördela köttfärsen i stekpannan och tryck ut till en stor platta som täcker kålen och purjon under. Fördela kål och purjo från fatet på färsen och häll vatten vid sidan om. Lägg ett lock på stekpannan och låt puttra under lock ca 10 minuter. Skär upp puddingen i 4 bitar. Servera med potatisen, rivna morötter, lingonsylt och knäckebröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.