Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding i långpanna

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Laga smart - gör en stor sats kålpudding i en ugnslåda, så får du fler middagar på en gång!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar. Förväll i en gryta med lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt kålen rinna av i ett durkslag. Blanda kålen med sirap och soja.
  2. Blanda en lös färssmet av risgrynsgröt, blandfärs, finhackad lök, salt, peppar,körvel, ägg och mjölk.
  3. Smörj en ugnslåda som är 25x35 cm och lägg ett lager kål i botten. Bred ut färsen i ett lager och täck med resten av kålen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen vid 250 grader. Sänk värmen till 200 grader och tillaga i ca 50 minuter.
  4. Det är så gott!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.