Laga smart - gör en stor sats kålpudding i en ugnslåda, så får du fler middagar på en gång!
Instruktioner
- Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar. Förväll i en gryta med lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt kålen rinna av i ett durkslag. Blanda kålen med sirap och soja.
- Blanda en lös färssmet av risgrynsgröt, blandfärs, finhackad lök, salt, peppar,körvel, ägg och mjölk.
- Smörj en ugnslåda som är 25x35 cm och lägg ett lager kål i botten. Bred ut färsen i ett lager och täck med resten av kålen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen vid 250 grader. Sänk värmen till 200 grader och tillaga i ca 50 minuter.
- Det är så gott!!
Publicerat den
23 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar