Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett enkelt och nyttikgt sätt att laga mat på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 800 g vitkål som skäres i fina strimlor och ev. bryns lite i matfett i en stekpanna. Blanda ströbröd (som jag utesluter) med 1 tsk salt, 2 kryddmått vitpeppar och ca 2 dl vatten, med ströbröd en dl extra vatten.
  2. Tillsätt ca 400 g blandfärs och rör till en jämn smet. Det är viktigt att lergrytan läggs i vatten ca 10-15 minuter innan den fylles med först ett lager vitkål sedan färsen och till sist resten av färsen. Sätt in grytan i kall ugn och vrid upp till 200 º.
  3. Efter en och en halv timma kan du kolla om den är klar, det är den om kålen är mjuk.
  4. Tips: Jag blandar köttfärsen och kålen och det blir Mycket godare och saftigare. Smaklig spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.