Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding med äpple

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Här gör vi kålpuddingen på nytt sätt med äpple och vinäger som ger syra i balans till den söta sirapen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla och bryn kålen 10-15 minuter i smör och rapsolja. Kålen ska bli blank och mjuk, inte bränd och mörk. Koka upp vatten och tillsätt kalvfond.
  2. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och grovriv äpplet. Blanda köttfärs med lök, äpple, vinäger, salt och peppar.
  3. Fördela färsen i en ugnsfast form. Täck med kål, ringla över sirap och avsluta med att slå på buljong. Vätskan ska gå upp till halva puddingens höjd.
  4. Grädda kålpuddingen 40 minuter i 175 graders ugn.
  5. Kålpuddingen bjuds med kokt potatis, lingonsult och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.