Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding med lammfärs och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kålpuddingen bjuds med kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kålen. Lägg strimlorna i en stor kastrull och låt dem fräsa 10-15 minuter med lika delar smör och rapsolja. Kålen skall bli blank och mjuk, inte bränd och mörk.
  2. Koka upp en halv liter vatten och tillsätt kycklingfond. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Blanda köttfärs med lök, äpple, vinäger, salt och peppar. Fördela färsen i en ugnsfast form. Täck med kål, ringla över sirap och avsluta med att slå på buljong. Vätskan skall gå upp till halva puddingens höjd.
  3. Grädda kålpuddingen 35-40 minuter i 200 graders ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.