Kanongod kålpudding med lammfärs!
Instruktioner
- Skölj riset och koka under lock i mjölken till en tjock gröt ca 20 min. Låt svalna. Skär kålen i bitar. Stek i smör ca 5 min under omrörning, ringla över sirap i slutet.
- Sätt ugnen på 150°. Blanda färs, ris, ägg och timjan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Varva vitkål och färs i en ugnssäker form. Lägg kål i botten och överst.
- Häll på kalvbuljong. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme och 15 min. Blanda yoghurten med pressad vitlök, citron, rosmarin och honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Gör gärna kålpuddingen och såsen en dag före och låt mogna i kylen. Skär kålpuddingen i bitar och värm på låg värme i ugnen eller i mikron före servering.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar