När du har tröttnat på den vanliga kålpuddingen så pröva den här.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Strimla kålen fint och lägg den i en skål. Koka upp vatten och häll det över kålen. Låt kålen stå och mjukna en stund. Häll sedan bort vattnet och låt kålen rinna av väl.
Koka upp 3 dl vatten och lägg i riset. Låt det koka på svag värme under lock ca 18 minuter. Låt riset kallna.
- Kärna ur och hacka paprikan. Skala och finhacka löken.
- Arbeta samman färsen med ris, salt, peppar, paprikapulver, basilika, lök, paprika, passerade tomater, pressad vitlök och 3/4 dl vatten. Färsen ska vara ganska lös.
Lägg cirka hälften av kålen i en smord eldfast form. Bred färsen över och täck med resterande kål. Klicka lite margarin över. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar