Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding på italienska

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När du har tröttnat på den vanliga kålpuddingen så pröva den här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Strimla kålen fint och lägg den i en skål. Koka upp vatten och häll det över kålen. Låt kålen stå och mjukna en stund. Häll sedan bort vattnet och låt kålen rinna av väl. Koka upp 3 dl vatten och lägg i riset. Låt det koka på svag värme under lock ca 18 minuter. Låt riset kallna.
  3. Kärna ur och hacka paprikan. Skala och finhacka löken.
  4. Arbeta samman färsen med ris, salt, peppar, paprikapulver, basilika, lök, paprika, passerade tomater, pressad vitlök och 3/4 dl vatten. Färsen ska vara ganska lös. Lägg cirka hälften av kålen i en smord eldfast form. Bred färsen över och täck med resterande kål. Klicka lite margarin över. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.