Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding på klassiskt vis

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott med potatis och lingonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°c.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mayapaya 26 oktober 2007

    Jätte god,

  • gottgris 10 oktober 2008

    supergod och enkel

  • cyan 7 april 2009

    Mumma!

  • marwis 16 augusti 2011

    Helt godkänd, men nästa gång blandar jag nog stekt kål ock köttfärs i en enda "gegga" :) /Marie

  • marwis 18 december 2011

    Gjorde som jag skrev i förra kommentaren och det blev mycket godare och saftigare!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.