Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding utan ris

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Kålpudding som blir saftig eftersom färsen är ganska lös. Sås behövs inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 175 grader Blanda ströbröd, salt och peppar.
  2. Skär kålen i tärningar eller strimla den. Bryn i stor panna eller gryta, passa så den inte blir bränd. Tillsätt sirapen mot slutet av stekningen. Blanda färsen med mjölkblandningen( den ska vara lös).
  3. Lägg hälften av kålen i en stor ugnsform. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ugnen 45 minuter tills kålen fått färg och färsen är genomstekt.
  4. Servera med potatis och lingonsylt.
  5. Gör gärna dubbel sats och frys in.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • annaelias 10 augusti 2009

    Supergott å jättelätt.... Den blir de fler gånger.... *MUMS*

  • hanna_s 25 oktober 2009

    Toppen recept!

  • thorning 6 mars 2017

    Enkel att tillaga och mycket,mycket god. Istället för att varva färs och kål blandar jag allt och lägger i formen, tycker det blir ännu godare då. En klockren femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.