- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Kålpudding som blir saftig eftersom färsen är ganska lös. Sås behövs inte.
Instruktioner
- Sätt på ugnen 175 grader
Blanda ströbröd, salt och peppar.
- Skär kålen i tärningar eller strimla den. Bryn i stor panna eller gryta, passa så den inte blir bränd. Tillsätt sirapen mot slutet av stekningen.
Blanda färsen med mjölkblandningen( den ska vara lös).
- Lägg hälften av kålen i en stor ugnsform. Bred över färsen och täck med resten av kålen.
Grädda i ugnen 45 minuter tills kålen fått färg och färsen är genomstekt.
- Servera med potatis och lingonsylt.
- Gör gärna dubbel sats och frys in.
Publicerat den
22 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott å jättelätt.... Den blir de fler gånger.... *MUMS*
Toppen recept!
Enkel att tillaga och mycket,mycket god. Istället för att varva färs och kål blandar jag allt och lägger i formen, tycker det blir ännu godare då. En klockren femma!
Tack! Så enkelt och så gott!