Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrabbigratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Supergod gratäng för er som äter LCHF. Receptet räcker till fyra, lite större portioner.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader Skala och skiva kålrabbin. Koka dem i vatten och salt tills de blir “böjbara”. Tar inte många minuter, men beror på hur tjocka skivorna är. Lägg dem i en form och fördela valfri mängd persilja och gräslök över skivorna.Vi hade lite drygt en dl persilja och cirka en halv dl gräslök. Kunde varit lite mer. Blanda grädde med pressad vitlök, salt och peppar. Häll över skivorna. Lägg över valfri mängd ost, jag täckte med några skivor prästost. In i ugnen i ca 30 minuter. Vi åt detta tillsammans med älgstek (Per Morbergs recept) och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.