Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrabbigratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

För dig som kör med lchf menyn och saknar potatis i gratängen. Prova med kålrabbi i stället, det blir lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225º. Skala och skiva kålrabbi, klyfta lök och slanta morötterna.
  2. Lägg allt ii en kastrull tillsammans med lite salt och låt koka några minuter, den ska vara al dente.
  3. Sila av kokvattnet och lägg över allt i en ugnsfast form. Slå på grädden, krossad vitlök, salta och peppra samt strö över lite parmesanost. Klicka ev. över några smörklickar.
  4. Grädda gratängen i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg ca 15-20 minuter.
  5. Gott som tillbehör till klyckling eller en köttbit.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lena4 18 november 2011

    Blev jättegod. Men förstod inte receptet att hälla av kokvattnet!!! Gjorde annat och gräddade i koket av grädden, och blev jättegod. Lena

  • evaldo 18 november 2011

    Jag har ändrat lite i beskrivningen. evaldo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.